Profesor Okuda: Islam adalah hadiah terbesar dari Allah dalam hidup saya!

okuda

 

PROF. Dr. Atsushi Kamal Okuda, Profesor bidang Politik di Universiti Keio merupakan ilmuwan Muslim Jepun dan pensyarah pakar di beberapa universiti di Tokyo Jepun.

Dr Kamal Okuda telah lama berjuang mencari kebenaran dan agama yang haq, sampai akhirnya beliau memutuskan untuk memeluk agama Islam. Beliau menjelaskan hidupnya sebelum memeluk Islam:

“Sebelum memeluk Islam hidup saya adalah liar.. Sangat liar! Jahil.. saya buta akan kebenaran!”

 

 

Dr. Okuda adalah contoh yang sangat baik bagi umat Islam di Jepun. Beliau berminat dengan undang-undang Islam, dia berpindah ke Aleppo-Syria untuk melanjutkan pembelajaran dan belajar bahasa Arab. Beliau mengatakan: “Pada saat saya masuk Islam… Saya percaya bahawa ini adalah hadiah terbesar dari Allah dalam hidup saya!”.

Ketika ini, Dr Okuda bekerja keras dengan rakan-rakannya dan para mahasiswa di Jepun untuk menyebarkan Islam di Jepun bagi menyelamatkan bangsa mereka. Semoga Allah memberi mereka keberkahan dan kelancaran dalam dakwahnya. Amiin.

Alih bahasa dari: http://www.muslimterkini.com/2016/04/profesor-okuda-islam-adalah-hadiah.html

www.indahnyaislam.my

—-—

Sumbangan ikhlas untuk dakwah Indahnya Islam:

https://www.billplz.com/indahnyaislam

MYDAKWAH RESOURCES
5628 3464 5315 (Maybank Islamik)

Total
0
Shares
36 comments
 1. Alhamdulillah…
  In syaa Allah and hopefully Dr Okuda dreams come true…
  May Allah blessing him all the way…

  1. Alhamdulillah..agama Islam itu selalu memberikan kemudahan umatnya dalam beribadah dan hidup tenang..barakallah prof.Okuda..

 2. Alhamdulillah..semoga Islam trs berkembang di seluruh pelusuk dunia dan diterima sbg agama utk seluruh umat manusia ..
  semoga negara Jepun yg tlh lama sebenarnya mengamalkan Islam meskipun majoriti rakyatnya bukan Islam akan trs terserlah Keislamannya melalui pendakwah yg hebat spt Profesor Okuda
  ALLAHUAKBAR

 3. Masya Allah Alhamdullilah semiga AĹLAH SWT memberkati rakyat Jepun memelok Ugama Islam serta makin ramai yang akan menganut ISLAM ITU INDAH DAN CINTA KEDAMAIAN..

 4. Tabarokallah….hnye mereka yg berusaha akan mdapat hidayah Allah
  Smga Allah pmudahkan urusan Dr Okuda dan shbt2 beliau
  Hnye doa dr jauh mampu kuiringkan
  Aamiin ya rabb

 5. BILA DAH SAMPAI ” AT TAUFIQ WAL HIDAYAH DAN INNAYYAH DARI ALLAH SWT….!!! ” IANYA ADALAH ‘ JEMPUTAN YANG TERISTIMEWA…!!! ‘ MELEBEHI JEMPUTAN KAHWIN YANG MENJADI KEBIASAAN DALAM MASYARAKAT ORANG2 ISLAM MELAYU DI MALAYSIA…!!! ( ADA BERKEMUNGKINAN HADITH ROSULULLAH S.A.W UNTUK UMMATNYA DI AKHIR ZAMAN…” PANJI2 HITAM DARI SEBELAH TIMOR…??? – SEBAB ORANG JEPUN MEMPUNYAI DAYA PEMIKIRAN LEBIH BERSIH HATINYA BERBANDING ORANG2 CHINA YANG MIRIP KEPADA WATAK2 ISRAELLAKNATULLAH…!!! ” – FEB 2019

 6. As salam…
  ALHAMDULILLAH and congrats to Prof. Dr. Atsushi Kamal okuda for the greatest and highest achievement given to you..
  Masya ‘Allah…how good Allah swt to all of. To be honest, upon few experiences visiting Japan, i am always tell all peoples surrounding me that ‘ Now, if Japanese are muslim, they are the best human in the world i term practising Muslim life’. This is only my personal comment ya…
  Btw, i am also really and wanted to meet him if i got chance to be in Japan again. Hopes Prof. Dr. Atsushi Kamal Okuda willing to see me as well. Perhaps will keep in touch towards ‘Greatest & Helping Muslim’
  Thank you
  Mohammad Hazmann Emus Bin Abdullah
  (Converted in Islam in 1995)
  [email protected]
  +60197111147

 7. Alhamdulillah wa syukru lillah atas hidayah-Nya yg dikaruniai kpd para ilmuwan di seluruh dunia, hususnya di Jepang, sehingga Islam dpt berkembang di negara maju.

 8. Jemaah Tabligh Malaysia sering mengirimkan kumpulan jamaah kesana dan meteka sangat2 dialu alukan kerana boleh berdakwah diJepun sekurang kurangnya dengan menggunakan bahasa inggeris. Mereka dahagakan pencerahan tentang yg haq iaitu Agama Islam.
  10 jamaah Malaysia setiap minggu ke Jepun .Sokongan anda sangat dialu-alukan.

 9. Alhamdulillah semoga usaha beliau dipermudahkan oleh Allah sebagai Dai’ agama yg mulia semoga Islam semakin tersebar meluas pula diseluruh pelusuk negeri matahari terbit yg indah ini…
  Subhanallah Alhamdulillah Allahuakbar

  Aamiin3 Yaa Rabbal’aalamiin

 10. うまくいけば常に神の指導の中で、イスラム教を繁栄のあらゆるステップで促進した… Aamiin YRA
  Umaku ikeba tsuneni kami (ALLAH) no shidō no naka de, isuramukyō o han’ei no arayuru suteppu de sokushin shita (ISLAM)… Aamiin YRA

 11. Alhamdulillah semoga ALLAH SWT Permudahkan segala urusan Dr. Kamal okuda.. Aamiinnnn yarabbalalaminnn

  1. Mudah-mudahan perjuangan mereka para mubalik2 slalu mendapat rahmat dari Allah Swt ter khusus Drkamal Okuda semoga sehat selalu Aaamiiin Yra

 12. Bismillahirrohmanirrohim…

  “Bagaimana Perjalanan Insan berMakrifatullah ?”
  ALLAH memperlihatkan kekuasaan-NYA kepada Insan-insan terpilih termasuk Rahsia-rahsia-NYA dalam tubuh badan manusia itu sendiri.

  “Bagaimana kita mahu melihat Kekuasaan ALLAH dalam Tubuh Badan itu?”
  Berbaliklah pada Usul, disitu kamu akan mendapati asalnya manusia itu dari Zat, Sifat, Asma’, Af’al ALLAH semata.

  Disinilah Ahli Makrifat akan bersikap Melebur Diri.
  Maka bermulalah Perjalanan Makrifatullah dimana segala Rahsia Hijab KeTuhanan akan terbuka ( Makam Rasa ).
  Setelah mengenal Zat, Sifat, Asma’ dan Af’al ALLAH, maka berlakulah Penyatuan ALLAH dalam Diri. AKU adalah KAU, KAU adalah AKU. Makanya bermula Perjalanan Kewalian seseorang Insan itu.
  BICARA PERINTAH YANG BERSERTA ….’BARANG BICARA, BARANG JADI …. ‘In shaa Allah …

 13. Alhamdulillah…Moga Prof berterusan usaha dgn dakwahnya utk umat2 disana ( Jepun)
  Moga Allah memberkati..

 14. Alhamdulillah, bangsa Jepun yg non muslim pun mempunyai sahsiah dan disiplin yg tinggi..islam adalah agama yang paling sesuai untuk mereka..
  mudah2an ramai lagi warga Jepun yang memeluk islam..
  Aammiinnmm

 15. Alhamdulillah mendapat hidayah dan taufik drp Allah swt.Mudah2an kita pun tergolong dikalangan org2 yg sentiasa berada dibawah rahmat dan mendapat hidayah Allah swt.Aamiin.

 16. Agama Islam adalah milik semua hamba Allah,kembalilah kpd fitrahnya.kerana agama Islam adalah agama yg d redhoi Allah,agama lain Allah tidak menerima.agama Islam adalah agama yg sebenar-benarnya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Sumbangan
Related Posts