Berfikir dengan neraca Al-Quran, bukan hak asasi palsu

Bila Al-Quran menyatakan bahawa Yahudi dan Nasrani sesekali tidak akan redha hingga umat Islam ikuti mereka, maka yakinlah perkhabaran itu, dan buanglah kepercayaan yang lain.

Bila Al-Quran menyatakan bahawa Yahudi itu paling banyak memungkiri janji, maka yakinlah perkhabaran itu, dan buanglah kepercayaan yang lain.

Bila Al-Quran menyatakan orang munafiq adalah yang sentiasa menyokong Yahudi di belakangnya, menjadi proksinya dan menjayakan agendanya, maka yakinlah perkara itu, dan buanglah kepercayaan yang lain.

Bila kita sudah jelas semua ini, maka hakikatnya kita tiada pilihan daripada pendirian :

  1. Wajib menyokong para mujahidin yang melawan I5rael, dengan segala kemampuan termasuk ketenteraan, kewangan, sokongan dan desakan.
  2. Wajib menyedari kewujudan para munafiq yang membantu menjayakan agenda Z1onist yang kononnya bergerak di sebalik kemanusiaan, ketelusan dan kejujuran, tetapi hakikatnya hanya mahu melemahkan perjuangan para mujahidin melawan I5rael.
  3. Wajib meletakkan kepercayaan kepada para mujahidin dalam merangka strategi dalam sebarang bentuk langkah rundingan, bukan meletakkan kepercayaan kepada proksi-proksi yang terbukti bekerjasama dengan I5rael selama ini.
  4. Wajib menyedari bahawa langkah pertama membantu para mujahidin yang paling ampuh adalah dengan menyahkan dan menghilangkan ‘munafiq-shield’ yang menjadi proksi dan pelindung kepada gerakan Z1onist untuk bergerak dan melaksanakan polisi mereka.
  5. Wajib menyedari bahawa umat Islam secara keseluruhannya sedang menghadapi peperangan ini, bukan hanya umat di G4z4. Justeru tiada sebarang alasan boleh diberikan untuk ‘lari dari medan perang’ sekiranya ia bukan untuk merangka strategi atau bersama para mujahidin yang lain (yang juga sedang bersiap sedia untuk berperang).

Wallahua’lam bissawaab.

Ustaz Ahmad Syamil Mohd Esa
Pengarah Sekretariat
Majlis Ulama ISMA (MUIS)

www.indahnyaislam.my

—-—

Sumbangan ikhlas untuk dakwah Indahnya Islam:

www.indahnyaislam.my/Sumbangan-Indahnya-Islam

PERSATUAN INDAHNYA ISLAM

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Sumbangan
Related Posts