LGBT perlu ditentang, bercanggah Islam: Asyraf Wajdi

 

SHAH ALAM – Ketua Pemuda UMNO, Datuk Dr Asyraf Wajdi Dusuki mendesak kerajaan bertegas dalam menentang kegiatan yang bercanggah dengan agama Islam.

Gesaan tersebut susulan perhimpunan beberapa pertubuhan bukan kerajaan (NGO) sempena Hari Wanita Antarabangsa yang dicemari kehadiran penyokong golongan lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT) di Kuala Lumpur, hari ini.

“Zaman kerajaan PH yang bersungguh-sungguh mencanangkan ‘Malaysia Baharu’ sehingga semuanya nampak terbuka atas nama ‘Kebebasan’ dan ‘Hak Asasi”.

“Ia bukan sahaja memberi penghinaan kepada Islam dan Nabi Muhammad SAW malah golongan LGBT semakin berani menzahirkan perjuangan mereka secara terbuka di ibu kota. Prinsip Rahmatan Lil Alamin mesti ada batas dan sempadannya,” katanya menerusi Facebook, hari ini.

Sehubungan itu, Asyraf memohon Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Mujahid Yusof Rawa bersuara menentang penyimpangan seumpama itu.

Difahamkan, perhimpunan yang disertai 1,000 peserta itu berarak dari pusat beli-belah Sogo menuju ke Masjid Jamek sambil membawa sepanduk dan plakad. – Sinar Harian

www.indahnyaislam.my

—-—

Sumbangan ikhlas untuk dakwah Indahnya Islam:

https://www.billplz.com/indahnyaislam

MYDAKWAH RESOURCES
5628 3464 5315 (Maybank Islamik)

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Sumbangan
Related Posts