Selama mana pun perang, tetap takkan mampu hapuskan pejuang Palestin

Rejim Israel tidak akan dapat merealisasikan matlamatnya untuk menghapuskan kumpulan pejuang dari Semenanjung Gaza, tidak kira selama mana perang berterusan di wilayah Palestin.

“Matlamat musuh untuk memusnahkan pejuang tidak akan tercapai, walaupun perang berterusan selama-lamanya,” kata Jurucakap Briged al-Quds, sayap bersenjata Jihad Islam, Abu Hamza dalam mesej video pada Selasa.

Selain daripada cuba menghapuskan gerakan pejuang Gaza, rejim itu telah berusaha melakukan pemindahan paksa terhadap 2.3 juta penduduk di wilayah itu ke negara jiran.

Abu Hamza, bagaimanapun, menegaskan, rakyat Palestin dan penentangan mereka lebih kuat dan lebih hebat daripada percubaan terdesak untuk penghapusan.

Jurucakap itu berkata, Perdana Menteri Israel, Benjamin Netanyahu, yang memerintahkan perang dilancarkan, ‘menjual ilusi dan fatamorgana’ kepada peneroka Israel dengan menjanjikan mereka ‘kepulangan segera’ ke Gaza, di mana tentera Israel berundur pada 2005.

“…akhirnya, Netanyahu tidak mempunyai pilihan selain tunduk kepada apa yang ditentukan oleh medan perang, dengan berat hati dan tunduk, kepada kekalahan bersejarahnya…,” kata Abu Hamza.

Beliau berkata, mungkin pencapaian paling ketara tentera musuh ialah kepakarannya dalam memusnahkan batu dan manusia dengan bertan-tan bahan letupan Amerika, yang mendedahkan kemunafikan dunia dan mereka yang mendakwa mempercayai hak asasi manusia.

Amerika Syarikat, sekutu terbesar Israel, telah menyediakan kepada rejim sokongan ketenteraan yang tidak terkawal sejak permulaan perang, mempersenjatai Tel Aviv dengan lebih 10,000 tan perkakasan tentera.

Sementara itu, pegawai Palestin berkata, pencapaian penentangan itu ‘jauh lebih hebat’ daripada apa yang telah dirakam oleh pejuangnya.

Menilai kejayaan terbaru, Abu Hamza mengumumkan bahawa pejuang telah menjatuhkan pesawat perisikan Israel dan mengumpul maklumat penting daripadanya.

Beliau juga berkata, pejuang telah berjaya melancarkan beberapa serangan terhadap kenderaan musuh dan membunuh seorang anggota pasukan khas Israel. – Agensi

www.indahnyaislam.my

—-—

Sumbangan ikhlas untuk dakwah Indahnya Islam:

www.indahnyaislam.my/Sumbangan-Indahnya-Islam

PERSATUAN INDAHNYA ISLAM

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Sumbangan
Related Posts