Taktik baharu tentera Israel, guna dron bunuh penduduk Palestin

GAZA – Rejim Israel mencipta taktik pembunuhan baharu dengan menampilkan dron yang mengeluarkan bunyi tangisan kanak-kanak dan wanita untuk memancing penduduk Palestin keluar sebelum melepaskan tembakan ke arah mereka.

Laman web berita dan analisis Timur Tengah menyiarkan laporan itu pada hari Rabu, memetik penduduk kem pelarian Nuseirat di tengah Semenanjung Gaza, yang sedang mengalami perang genosid Israel.

Penduduk keluar dari rumah mereka untuk mencari punca bunyi sebelum ditembak oleh quadcopter Israel yang berkeliaran di sekitar mereka.

“Saya mendengar seorang wanita menangis dan menjerit meminta tolong, ‘Tolong saya, anak saya mati syahid.’

“Sesetengah lelaki bergegas keluar untuk menyelamatkan, namun ditembak oleh quadcopter yang terus berkeliaran sepanjang malam,” katanya.

Seorang lagi penduduk berkata, dalam tempoh tiga hari sebelum ini, terdapat sekurang-kurangnya 12 kecederaan akibat kebakaran quadcopter.

“Pagi ini sahaja, kami menyelamatkan enam orang yang cedera di kawasan kejiranan. Kecederaan itu serius: ada yang ditembak terus di kepala,” kata penduduk.

Menurut penduduk, rakaman audio itu juga termasuk lagu dalam bahasa Ibrani dan Arab, lagu kanak-kanak, bunyi pertempuran dan kereta kebal bergerak, suara lelaki bersenjata Palestin, dan suara penjual produk pembersihan tempatan yang biasa digunakan oleh penduduk Gaza.

Lebih 34,000 rakyat Palestin, kebanyakannya wanita, kanak-kanak, dan remaja, telah terkorban dalam serangan kejam tentera setakat ini. – Agensi

www.indahnyaislam.my

—-—

Sumbangan ikhlas untuk dakwah Indahnya Islam:

www.indahnyaislam.my/Sumbangan-Indahnya-Islam

PERSATUAN INDAHNYA ISLAM

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Sumbangan
Related Posts