Anak perempuan kepada Ahli Parlimen Itali memeluk Islam

 

Warga Itali dikejutkan setelah anak perempuan Ahli Parlimen mereka mengumumkan telah memeluk agama Islam dan mengubah namanya kepada Aysha.

Manuela Franco Barbato, 22 tahun adalah pelajar di Universita L’orientale de Napoli. Beliau merupakan anak perempuan kepada Franco Barbato, bekas Ahli Parlimen mewakili parti “Italy of Values’.

Bapa beliau memaklumkan kepada akhbar, “Penukaran agama ini sesuatu yang dahsyat kerana agama ini sangat keras, sangat radikal dan tidak bertolak ansur. Ini adalah agama fundamentalis. Saya melihat ini secara terus melalui anak saya yang hidup bersama saya. Saya melihatnya setiap hari. Apabila tiba waktu solat, dia tidak mengendahkan anak-anaknya dan ia membuat saya marah. Apabila bayi menangis bermakna bayi mahukan sesuatu dan bayi memerlukan ibunya. Saya sangat kecewa atas pilihan ini yang dibuat dalam hidupnya.”

Dia menulis di facebook “Tudung ini adalah apa Allah telah pilih untuk saya, saya bangga dengan kesucian jiwa saya. Ini adalah peraturan yang ditetapkan oleh Tuhan, siapa saya untuk menolaknya?”. Komen ini menerima banyak tentangan di media sosial kerana kebanyakan warga Itali memandang negatif akan agama Islam dan Muslim.

Sumber: Akhbar Harian Italy “Ill Giornale”
http://www.allamericanmuslim.com/daughter-of-italian-parliamentarian-converts-to-islam/

www.indahnyaislam.my

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Sumbangan
Related Posts