Program Cuci Pulau Pinang berjaya kumpul dana RM10,000 untuk mangsa banjir

 

BANGI – Program Cuci Pulau Pinang 2017 anjuran Yayasan Ikhlas berjaya mengumpul dana RM10,000 dalam tempoh dua hari.

Pengarah program yang juga Pengerusi Yayasan Ikhlas Pulau Pinang, Dr Zaki Ibrahim berkata, dana ini adalah bantuan berbentuk wang ringgit yang diagihkan kepada mangsa-mangsa banjir di beberapa kawasan di negeri berkenaan.

“Ratusan penduduk yang terlibat dengan musibah banjir telah mendapat sedikit sumbangan wang ringgit ini,” katanya kepada Ismaweb, hari ini.

Dalam masa sama, beliau turut mengucapkan rasa syukur di atas kejayaan program misi membersih Pulau Pinang yang disertai Yayasan Ikhlas, Ikatan Muslimin Malaysia (Isma), Ikatan Pengamal Perubatan dan Kesihatan Muslim Malaysia (I-Medik) dan para sukarelawan.

Katanya, mereka menyumbang tenaga membersihkan rumah mangsa banjir di kawasan Lahar Yooi, Sungai Dua dan Tasik Gelugor.

“Alhamdulillah, banyak kawasan yang kami bersihkan, anak muda begitu bersemangat dalam misi ini.

“Selain itu, kami juga menyusun beberapa program untuk membersih dan membaik pulih rumah-rumah yang rosak akibat musibah banjir,” katanya.

Beliau turut berasa bangga dengan kesungguhan anak-anak muda yang sanggup datang dari kelantan dan Kuala Lumpur untuk membantu dalam misi pembersihan ini.

“Akhir sekali, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang bersama-sama menjayakan program membersih Pulau Pinang pada kali ini,” katanya. – Ismaweb

www.indahnyaislam.my

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published.Sumbangan
Related Posts